Kunne du tenke deg å få hjelp og input fra medstudenter og erfarne fagfolk til å mestre dine utfordringer?

Alle våre kurs- og gruppetilbud er gratis, og blir som hovedregel avholdt i stolpetimene (12.15 – 14.00) på tirsdager, hvis ikke annet er oppgitt. For spørsmål eller påmelding, ta kontakt.

Kurs og foredrag

Eksamens- og stressmestring

Tid og sted: Avholdes på forespørsel fra fakultet/utdanningsinstitusjon.

Åpent foredrag om eksamens- og stressmestring.

Her vil du få konkrete råd om hvordan du kan håndtere stress generelt, og særlig i forbindelse med eksamen. Benytt anledningen til å lære mer om hva som gjør deg stresset, og hva du kan gjøre med det.

Mental matpakke

Vi serverer kaffe og et interessant psykologisk tema, og du tar med matpakken din.

Mental matpakke er en pause i studiehverdagen. Vi i SiS helse inviterer en gjest, og du er velkommen til å lytte til – og hvis du vil, også delta i – samtalen. Vi serverer deg noe godt å tygge på – noe psykologisk lett fordøyelig. Ta med deg en venn, eller kom alene, og få med deg et spennende, aktuelt tema for deg som student.

Mental matpakke krever ingen påmelding, og avholdes flere ganger i semesteret, med forskjellig tema. Klikk her for å lese mer.

Mindfulness

Kurset i 2018 utgår. Nytt kurs i 2019.

Mye stress i hverdagen? Vansker med å balansere aktivitet og hvile? Anspent i kroppen? På dette kurset lærer du praktiske øvelser for å være mer tilstede i øyeblikket, noe som kan redusere stress, anspenthet, angst og depresjon.

Kurset går over 8 tirsdager og du forplikter deg til å delta på samtlige.

Ta ordet

Tid: Avholdes høsten 2018 i perioden 25.09-13.11.18. Kurset går over 7 tirsdager (25/9, 2/10, 16/10, 23/10, 30/10, 6/11 og 13/11) kl. 12:15-14:15 og du forplikter deg til å delta på samtlige.

Påmelding: Innen 10.09.18 på epost: psykolog@studentensbeste.no. Du vil bli innkalt til en kort forsamtale for å avklare om tilbudet er aktuelt.

Om kurset: Er du redd for å snakke i grupper, komme i fokus, ta ordet i forsamlinger, legge frem et arbeid eller holde et foredrag? Da er du én blant mange.
Noen er redde for å rødme, andre for å begynne å skjelve, svette eller stokke ordene – kort og godt for å dumme seg ut. I løpet av dette kurset får du gode tips, praktiske øvelser og hjemmeoppgaver, sånn at du blir tryggere i situasjoner hvor du må snakke foran flere mennesker. Kurset holdes av SiS-psykologene Susanna og Lars Sigve.

Gruppeterapi for kunststudenter

Tid:

Avholdes høsten 2018 i perioden 18.09-06.11.18. Gruppen samles 8 tirsdager på rad, kl. 12:15-14:00. Maks antall deltagere: 10. Det forutsettes at deltagerne kan møte alle kursdagene. Kurset holdes på Metropolis i Stavanger sentrum.

Påmelding:

Innen 03.09.18 på epost: psykolog@studentensbeste.no Du vil bli innkalt til en kort forsamtale for å avklare om tilbudet er aktuelt.

Om kurset

Gruppetilbudet er for 2.-års studenter på Kunstskolen i Rogaland (KiR), og bachelorstudenter (2.- 4.års) eller masterstudenter ved Fakultet for utøvende kunstfag (UK).

Vi vet at studenter på KiR og UK ofte opplever sterkt prestasjonspress og identitetsmessig stress knyttet til å være utøvende kunstner. Dette er et tilbud for deg som opplever å være så stresset eller engstelig at det hemmer deg i utøvelse av faget, til tross for at du har gått noen år på studiet.

Innhold

Gruppeterapi går ut på å arbeide med egne utfordringer, i en gruppe hvor deltagerne har lignende erfaringer som deg selv. Gjennom å dele, lytte og forholde deg til de andre i gruppen, vil du kunne øke din forståelse av hva dine erfaringer betyr for livet ditt i dag, og du kan bli bevisst på hva du ønsker å endre. Samtaler og øvelser vil gi deg mulighet til egenutvikling og økt mestring i en krevende studiesituasjon.

Gruppen ledes av SiS-psykologene Katrine og Janne