Kunne du tenke deg å få hjelp og input fra medstudenter og erfarne fagfolk til å mestre dine utfordringer?

Alle våre kurs- og gruppetilbud er gratis, og blir som hovedregel avholdt i stolpetimene (12.15 – 14.00) på tirsdager, hvis ikke annet er oppgitt. For spørsmål eller påmelding, ta kontakt.

Kurs og foredrag

Tilbud til utdanningsinstitusjonene

Vi kan tilby åpne foredrag om ulike tema som dere tenker er relevant for deres studenter. Vi stiller gjerne opp som del av et større opplegg/planlagt strategi for studenthelse og sosialt læringsmiljø.

Eksempler på dette kan være:

  • Eksamens- og stressmestring. Her vil studentene få konkrete råd om hvordan de kan håndtere stress generelt, og særlig i forbindelse med eksamen.
  • Praksissjokk: mange studenter gruer seg til å gå ut i praksis. Hvordan forberede seg, hva kan være godt å tenke på/gjøre i slike sammenhenger?

Tid og sted: Avholdes på forespørsel.

Mental matpakke

Vi serverer kaffe og et interessant psykologisk tema, og du tar med matpakken din.

Mental matpakke er en pause i studiehverdagen. Vi i SiS helse inviterer en gjest, og du er velkommen til å lytte til – og hvis du vil, også delta i – samtalen. Vi serverer deg noe godt å tygge på – noe psykologisk lett fordøyelig. Ta med deg en venn, eller kom alene, og få med deg et spennende, aktuelt tema for deg som student.

Mental matpakke krever ingen påmelding, og avholdes flere ganger i semesteret, med forskjellig tema. Klikk her for å lese mer.

Ta ordet

Om kurset: Er du redd for å snakke i grupper, komme i fokus, ta ordet i forsamlinger, legge frem et arbeid eller holde et foredrag? Da er du én blant mange.

Noen er redde for å rødme, andre for å begynne å skjelve, svette eller stokke ordene – kort og godt for å dumme seg ut. I løpet av dette kurset får du gode tips, praktiske øvelser og hjemmeoppgaver, sånn at du blir tryggere i situasjoner hvor du må snakke foran flere mennesker.

Gruppe i emosjonsfokusert mindfulness

Kurset er fullbooket.

Livet som student kan være vanskelig i perioder. I denne gruppen vil du lære teknikker i mindfulness, som kan hjelpe deg til å være mer tilstede i livet her og nå. Gjennom øvelser og samtaler i gruppen kan du lære deg å håndtere vonde følelser på en bedre måte, og oppleve mer tilfredshet og ro i hverdagen.

Oppstart: Tirsdag 4. februar 2020, kl. 12:30-14:00.
Sted: rom S-264 i Kitty Kiellands hus.

Speak

Det vil bli arrangert Speak-workshops i muntlig formidling og eksamensmestring, i samarbeid med biblioteket, 18. februar 2020 og 31. mars 2020.

For mer informasjon ta gjerne kontakt med susanna@studentensbeste.no.