Studietiden er spennende, men også krevende, og noen ganger kan tilværelsen bli vanskelig. Vi ønsker å hjelpe deg, sånn at du kan ta vare på din psykiske helse i en travel studiehverdag.

Før du fortsetter

SiS helse er et supplement til det offentlige helsetilbudet, og vi prioriterer ikke behandling etter alvorlighetsgrad. Vi tilbyr samtaleterapi, råd og veiledning. Hvis du har alvorlige psykiske plager, eller behov for rask vurdering, bør du kontakte fastlegen. Klikk her for andre hjelpetilbud.

Betill time for videosamtale

Her kan du bestille time til gratis videosamtale med en psykolog. Du kommer raskt i gang med samtalene, og tilbudet fungerer som en vanlig psykologtime, men på mobilen eller nettbrettet ditt. Tjenesten er levert av Coperiosenteret.

Slik kommer du i gang – følg punktene slik de står under, eller ring nummeret etter pkt 6 for hjelp til booking av første time:

 1. Gå til https://app.cope.no
 2. Velg Logg inn
 3. Registrer deg med Bank ID
 4. Installer Cope-appen på mobilen eller nettbrettet ditt
 5. Ta kontakt med Cope på hei@cope.no – og oppgi kontakt-detaljer slik at du kan bli kontaktet for å avtale første time. Ikke oppgi sensitive opplysninger i denne mailen.
 6. Cope booker din første time med deg på et tidspunkt du ønsker, og så avtaler du videre timer med din psykolog.

Studenter kan også ringe Cope mellom 09:00-15:00 fra mandag til fredag på nummer 91313078 for hjelp med bookingsprosessen eller teknisk støtte.

Samtale på campus

Tilbudet vårt er under omorganisering, og i en periode fremover tar vi dessverre ikke i mot nye timebestillinger til samtaler på campus. Vi har god kapasitet i videosamtale-tilbudet vårt.

De av dere som allerede har levert inn skjema for time, vil bli fulgt opp.

For deg som skal komme til samtale, ber vi deg sette deg inn i dette: Våre smitteverntiltak

Bestill assistert selvhjelp

I 2020 er det et helt åpent tilbud på et knippe selvhjelpsverktøy som egentlig er utviklet for bruk under korona-pandemien, men det kan være til god nytte ut over dette. Her får du hjelp til problemer som: Å håndtere sosial distansering/å leve i isolasjon, mestring av frykt, grubling, bekymring og søvnutfordringer. Les mer om tilbudet her: Assistert selvhjelp

Du kan også få hjelp med andre tema via Assistert Selvhjelp. Disse er mestring av;

 • Angst
 • Depresjon
 • Søvnvansker
 • Stress og belastninger
 • Bekymringer
 • Perfeksjonisme
 • Eksponering
 • Å få bedre selvfølelse

Du vil da få oppfølging et par ganger underveis i forløpet fra en av våre terapeuter. Dersom du ønsker å søke om Assistert Selvhjelp, klikk her: Søknadsskjema Skjemaet leveres i SiS sin resepsjon i Kitty Kiellands hus, eller sendes til SiS helse, Postboks 8600 Forus, 4036 Stavanger.

Studenter spør

I Studenter spør kan du lese andres spørsmål omkring egen helse, samt stille dine egne om det er noe du lurer på. Tjenesten leveres av SiO.
Fagpersoner, som psykologer, rådgivere, leger, fysioterapeuter, tannleger og helsesykepleiere svarer på dine spørsmål. Klikk på bildet under for å starte.