Før du fortsetter

Studietiden er spennende, men også krevende, og noen ganger kan tilværelsen bli vanskelig. Vi ønsker å hjelpe deg, sånn at du kan ta vare på din psykiske helse i en travel studiehverdag.

SiS helse er et supplement til det offentlige helsetilbudet, og vi prioriterer ikke behandling etter alvorlighetsgrad. Vi tilbyr samtaleterapi, råd og veiledning. Det er mulig å få avtale på video hvis du ønsker (eller trenger) det, gi oss da beskjed om det. Vi har også muligheten for å ta samtalen på tur i nærheten av campus etter avtale, eller gjennom at du bestiller en enkeltsamtale på tur. Hvis du har alvorlige psykiske plager, eller behov for rask vurdering, bør du kontakte fastlegen. Klikk her for andre hjelpetilbud.

Enkeltsamtale

Vi snakker om det du har behov for, og tilbyr kunnskapsbasert veiledning som kan styrke din fysiske og psykiske helse. Du velger selv dato og tidspunkt som passer for deg, og får velge mellom de rådgiverne som er ledige. Tjenesten gjelder bare for én time av gangen.

Vi tilbyr enkeltsamtale enten via video, gående tursamtale eller samtale på kontoret vårt på campus. Hvis du velger tursamtale vil vi ta kontakt på telefon for å avtale møteplass.

Hvis du vet at du trenger øyeblikkelig eller langvarig hjelp, kan legevakten/fastlegen din hjelpe deg videre.

Når du tar kontakt med oss i SiS helse, samtykker du samtidig til at vi kan sende deg informasjon om timeavtaler på SMS og e-post.

For deg som skal komme til samtale, ber vi deg sette deg inn i dette: Våre smitteverntiltak

Hvis din tilstand forverres mens du venter på timeinnkalling, anbefaler vi at du tar kontakt med fastlege, akutt ambulant team eller psykiatrisk sykepleier ved legevakten.

Korttidsbehandling

Vi tilbyr behandling av lettere psykiske lidelser. Vi kan hjelpe deg med å takle studierelaterte og mellommenneskelige utfordringer, og ulike livskriser. Behandlingen er av begrenset varighet. Målet med behandlingen er å gi deg et godt grunnlag, sånn at du kan bli mer robust og bedre takle utfordringer du møter.

Samtalebehandling er et samarbeid mellom student og terapeut. Vi forventer at du møter til avtalt tid, og at du er innstilt på å jobbe med problemene også utenom timene.

Hvis du ønsker å bruke behandlingstilbudet må du først fylle ut et kartleggingsskjema. Bruk Bank-ID for å logge inn. Når du er ferdig med kartleggingen, vil vi sende deg en bekreftelse på at vi har mottatt din henvendelse.

Når du tar kontakt med oss i SiS helse, samtykker du samtidig til at vi kan sende deg informasjon om timeavtaler på SMS og e-post.

For deg som skal komme til samtale, ber vi deg sette deg inn i dette: Våre smitteverntiltak

Hvis din tilstand forverres mens du venter på timeinnkalling, anbefaler vi at du tar kontakt med fastlege, akutt ambulant team eller psykiatrisk sykepleier ved legevakten.

Studenttelefonen

Studenttelefonen er åpen fra kl. 17:00-07:00 hver dag. Både hverdager, helger og helligdager. Det er et gratis, anonymt og landsdekkende lavterskeltilbud til alle landets studenter.

Ring 116 123, og trykk «3».

Studenttelefonen er et samarbeid mellom Mental Helse Hjelpetelefonen og helsepersonell ved SSN og SiA, samt KoRus Sør, og skal være et supplement til det helsetilbudet som allerede finnes ute på campus.

 • Synes du studenttilværelsen er utfordrende?
 • Har du flyttet for første gang og kjenner på savn og uro?
 • Tynges du av forventninger, både egne og andres?
 • Er du ensom?
 • Går du med vonde, mørke tanker?
 • Uansett hva du tenker på, kan du snakke med oss på Studenttelefonen. Vi har tid til deg.
 • Det er gratis og anonymt.
 • Ved akutt fare for liv og helse har vi plikt til å melde fra.

Bestill time for videosamtale

Her kan du bestille time til gratis videosamtale med en psykolog. Du kommer raskt i gang med samtalene, og tilbudet fungerer som en vanlig psykologtime, men på mobilen eller nettbrettet ditt. Tjenesten er levert av Coperiosenteret.

Slik kommer du i gang. Det er viktig at du følger punktene slik de står under. Hvis du bestiller på andre måter, vil du måtte betale for timen.

 1. Gå til https://app.cope.no/SiS
 2. Trykk på Logg inn
 3. Logg deg inn eller hvis du ikke har en konto hos Cope ennå, klikk på Registrer deg
 4. Trykk på Bestill time i profilen din. Her kan du booke en ledig time med psykologen du ønsker å snakke med.
 5. Etter du har bestilt time, husk å laste ned Cope-appen.

Som student kan du selvsagt alltid ta kontakt med oss på hei@cope.no eller 913 13 078 dersom du ønsker hjelp med å booke timer, eller har andre spørsmål om systemet vårt.

Bestill assistert selvhjelp

Vi har et helt åpent tilbud på et knippe selvhjelpsverktøy som egentlig er utviklet for bruk under korona-pandemien, men det kan være til god nytte ut over dette. Her får du hjelp til problemer som: Å håndtere sosial distansering/å leve i isolasjon, mestring av frykt, grubling, bekymring og søvnutfordringer. Les mer om tilbudet her: Assistert selvhjelp

Du kan også få hjelp med andre tema via Assistert Selvhjelp. Disse er mestring av;

 • Angst
 • Depresjon
 • Søvnvansker
 • Stress og belastninger
 • Bekymringer
 • Perfeksjonisme
 • Eksponering
 • Å få bedre selvfølelse
 • Koronakrisen

Du vil da få oppfølging et par ganger underveis i forløpet fra en av våre terapeuter. Dersom du ønsker å søke om Assistert Selvhjelp, klikk her: Søknadsskjema Skjemaet leveres i SiS sin resepsjon i Kitty Kiellands hus, eller sendes til SiS helse, Postboks 8600 Forus, 4036 Stavanger.

Studenter spør

I Studenter spør kan du lese andres spørsmål omkring egen helse, samt stille dine egne om det er noe du lurer på. Tjenesten leveres av SiO.
Fagpersoner, som psykologer, rådgivere, leger, fysioterapeuter, tannleger og helsesykepleiere svarer på dine spørsmål. Klikk på bildet under for å starte.