Fra mandag 25. april vil alle studenter tilknyttet SiS få tilbud om gratis prevensjonsmidler. Ordningen gjelder p-piller, p-stav og spiral. Kondomer vil fortsette å være gratis.

– Vi vil tilby gratis prevensjon til studentene for å styrke deres seksuelle helse, og for å forebygge uønsket graviditet og abort, sier helsesøster i SiS helse, Kari Haugen.

I første omgang vil tilbudet vare frem til 20. juni. Det er prosjektmidler fra Helsedirektoratet som har muliggjort satsingen.

– Studentøkonomien er ikke alltid den beste. Så når vi har mulighet til å tilby gratis prevensjon, gjør vi selvfølgelig det. Resten av midlene bruker vi blant annet til å øke kompetansen hos egne ansatte, og til å tilby egentesting for kjønnssykdommer, sier administrerende direktør i SiS, Ellinor Svela.

Prosjektet administreres i sin helhet av SiS. Alt studentene trenger å gjøre er å stikke innom helsesøster for å få informasjon og resept på det prevensjonsmiddelet de ønsker. P-piller kan hentes på apoteket på Amfi Madla. Studenter som ønsker p-stav eller spiral, ordner selv med legetime, og får refundert kostnaden av SiS.

– Det blir veldig spennende å se hvor mange studenter som vil benytte seg av tilbudet. Jeg tror etterspørselen er stor, sier Haugen.